неделя, 2 март 2014 г.

Лесен начин да се яде по-малко



     Чували сте , че когато нещо  е далеч от очите, е  далеч и от ума. Нови изследвания показват, че поставянето на нещо извън погледа може да помогне то да седи и извън устата ви. Едно проучване на университет Бонавенчър, в Ню Йорк, констатира, че колкото по-далеч е храната, то толкова по-малко вероятно е да искате да я изядете - независимо от това колко обичате вкуса му. 

     Изследователите събрали 56 участници в една стая и ги разделили на две групи. Те поставят резени ябълка, на една ръка разстояние, от една от групите и сложили пуканки на седем метра разстояние от тях , което означава, че трябва да станат от мястото си и да отидат до пуканките за да ги опитат. А за другата група, сложили пуканките на една ръка разстояние и ябълките по-далеч . В крайна сметка , въпреки че участниците са заявили, че харесват  повече пуканки, те изяли повече от храната, която е точно пред тях. В резултат на това хората са яли най-малко количество калории, когато пуканките са далеч от тях.
    Всичко се свежда до факта , че ние, като хора , по своята същност сме доста мързеливи. Дори и да сме искали нездравословната храна повече, изследователите казват, че е по-малко вероятно да отиде и да си я вземе, ако тя е далеч ( т.е. изисква се ставане от дивана ) .
    Каква е поуката ли? Взеки ще прецени за себе си

Няма коментари:

Публикуване на коментар